Lån utan kreditupplysning

Det är väldigt många som vill ha lån utan kreditupplysning. Varför man vill det är kanske lite olika, men det kan vara bra att veta att det i stort sett är omöjligt att ta ett lån utan kreditupplysning numera. Alla långivare är skyldiga att göra en kreditprövning när någon söker ett lån, och det gör alltså de allra flesta. Skulle du hitta en långivare som säger att de inte gör en kreditprövning, bör du nog inte ta ett lån där eftersom en långivare som bryter mot lagen inte kan anses vara särskilt seriös.

Det kan rent teoretiskt finnas en möjlighet att få ett lån utan kreditupplysning, och det är om du redan lånat hos en långivare, och de då gjort en kreditprövning. Då kan det möjligtvis gå att få ett lån utan kreditupplysning hos just denna långivare. Detta förutsatt att du skött det tidigare lånet förstås.

Lån utan kreditupplysning

Ja, det kan finnas olika skäl till att försöka hitta ett lån utan kreditupplysning. Den allra vanligaste orsaken är nog att man har en betalningsanmärkning och tror att om man slipper en kreditprövning får heller inte långivaren reda på denna anmärkning. Det är förvisso sant. Om det vore möjligt att få ett lån utan kreditupplysning skulle inte långivaren få veta. Men, om detta är anledningen kan det vara bra att få reda på att det inte alls är omöjligt att få ett lån med en betalningsanmärkning. Det är till och med lättare än att hitta ett lån utan kreditupplysning. Om du har en betalningsanmärkning och vill låna lite pengar kan du börja med att söka på just lån med betalningsanmärkning eller något liknande. Då kommer du att få upp en rad långivare som kan vara beredda att låta dig få ett lån trots denna anmärkning, om du kan visa en stabil ekonomi och god betalningsförmåga i allmänhet. Om detta är anledningen behöver du alltså inte längre leta efter en möjlighet att få ett lån utan kreditupplysning, utan kan istället koncentrera dig på att leta efter lån med betalningsanmärkning.

Om det är ett så kallat mikrolån du söker, så kan det finnas möjligheter att få ett sådant lån även om du har andra problem som vanligtvis gör att du inte kan få ett lån. Det är dock extra viktigt att dy är säker på att du kan klara av ett lån om du redan har en anmärkning eller något annat finansiellt problem som gör att banken och andra traditionella långivare inte vill bevilja ett lån. Det kan också vara extra viktigt att jämföra räntor och andra avgifter, och se till att du inte tar ett lån som blir för dyrt. Tänk då också på att ta reda på om det tillkommer några andra avgifter, som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift eller annat, så att du inte ställs inför några otrevliga överraskningar när du väl fått lånet.

money-2696219_960_720

En annan orsak till att vilja ha ett lån utan  kreditupplysning kan vara att du vet om att för många registreringar hos uc kan orsaka problem i framtiden om du vill söka lån. Varje gång du söker ett lån eller handlar på avbetalning tas alltså en kreditupplysning. Om långivaren samarbetar med upplysningscentralen, uc, registreras upplysningen där. Detta register är det som banker och andra tittar i när de kontrollerar din kreditvärdighet, och om det finns många förfrågningar registrerade inverkar detta negativt på din kreditvärdighet. Därför är det många som vill ha ett lån utan kreditupplysning. Det man då istället bör göra är att att välja en långivare som inte samarbetar med upplysningscentralen. Information om detta brukar du kunna hitta på långivarnas hemsida.Även om man fortfarande är skuldsatt när man väljer att lösa sina skulder med hjälp av att låna pengar snabbt utan säkerhet så har man då bara en skuld att betala av på, vilket gör att man sparar tusentals kronor varje månad.

Navigera här för att veta mer i detalj om låna pengar snabbt

relaterade taggar:

låna pengar snabbt utan säkerhet,låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning,lån trots skuld hos kronofogden

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *